Опомене дужницима за грејање

Бор 10.07.2015. – Радници борске „Топлане“ кренули су са утуживањем дужника који нису на време измирили обавезе за грејање. Према последњим подацима, домаћинства и привреда за грејање дугују око 540 милиона динара.

 

– Свима ће бити послате опомене, а они који се не јаве да измире своја дуговања биће утужени. Циљ је да смањимо трошкове и остваримо позитивно пословање. Већина грађана плаћа редовно грејање, али има и оних који возе џипове, имају скупе мобилне а не плаћају рачуне. Гледаћемо да опомене прво буду послате већим дужницима, јер их има који дугују и по 100, 200, 300 па и 500 хиљаде динара. Једна од повољности раније је био и репрограм који многи нису поштовали, а била је могућност да се отпише камата – рекао је Дарко Милићевић, в.д. директор „Топлане“.

 

Ово предузеће за прошлу годину имало је губитак у пословању од 69 милиона динара.

 

-На све начине гледамо шта је најповољније, како би максимално уштедели на свим пољима. Дуговања „Топлане“ су око милијарду и 200 милиона динара. За угаљ који ранијих година није плаћен, дугујемо „Колубари“ 315 милиона динара. Стари дуг за струју према „Југоистоку“ је 386 милиона, а нови дуг „Епс снабдевању“ 160 милиона динара. Садашњем добављачу угља „Инекс морави“ дугујемо 257 милиона динара и њему плаћамо редовно, да би могли да и за наредну грејну сезону рачунамо на енергент за грејање. Међутим, и поред тешке ситуације, наредна грејна сезона неће бити доведена у питање, јер са одличном сарадњом менаџмента нашег предузећа и представника локалне самоуправе, учинићемо све да до тога не дође – додаје наш саговорник.

 

Он истиче да су отворена и нова наплатна места.

 

– Једно наплатно место је у згради Јавног предузећа за стамбене услуге где се већ плаћају комуналије, једно имамо у „Водоводу“ и ново ће бити отворено у насељу Нови градски центар, у једном од локала, где је већ отворено наплатно место Јавног стамбеног предузећа – каже Милићевић.

 

 

Изјава вд.директора топлане Дарка Миличевића пренета у целини са интернет портала БОР-СВЕ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *