Данас је званично крај грејне сезоне. Убудуће – грејање од 1. Октобра?

Бор С.М. – Иако је данас завршетак грејне сезоне у целој Србији, испорука топлотне енергије биће настављена до 3. маја зависно од температуре. Из борске топлане обавештавају да се са испоруком топлотне енергије неће прекидати “све док су темепратуре релативно ниске”.

 

Топлана у Бору, као и у већини градова у Србији, није ове сезоне повећавала цену грејања. Како је пре неки дан истакнуто на седници Управног одбора Удружења топлана Србије у Бору, све ће се учинити да наредна сезона буде спремније дочекана уз значајна улагања.

 

-Већ протекле сезоне имали смо највише проблема на топловодној мрежи и у снабдевању електричном енергијом, било је и још неких хаварија због којих је долазило до застоја у испоруци топлотне енергије. Грађани су обештећени по законским прописима, што се ранијих година није догађало.

 

Спремамо се да, уз подршку Града Бора, инвестирамо 80 милиона динара за поправке на мрежи и у постројењима. Уочени недостаци морају бити отклоњени, а предузеће, како је и планирано, престаће, након више година, са прављењем губитака – истичу у борској Топлани.

 

Топлане су обећале да ће са ресорним министарством размотрити измене Уредбе да се почетак грејне сезоне, уместо 15. октобра, због климатских промена, помери на 1. октобар.

 

Текст преузет са сајта: https://www.solarismediabor.rs

Линк : https://www.solarismediabor.rs/danas-je-zvanicno-kraj-grejne-sezone-ubuduce-grejanje-od-1-oktobra/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *