Удружење Топлана о крају грејне сезоне

преузето: kcbor.net
Бор, Београд, Шабац, Крагујевац, Ниш, 10.04.2019.
Седница Управног одбора директора топлана у Србији одржана је данас у Бору.

 

Госте су поздравили домаћини, градоначелник Бора, Александар Миликић, уз поздраве гостима подсетио је да се у борској топлани данас одговорније ради и стварају се услови за пословање без губитака и директор ЈКП Топлана Бор, Милутин Симић, захваливши што је удружење изабрало Бор за свој састанак, тако да се данас, овакав скуп у нашем граду одржава након десет година и да ће се потрудити да гости понесу најлепше утиске.

 

 

-Ове сезоне имали смо великих тешкоћа које ћемо до октобра ове године успешно решити, од рекоснтрукције Б магистрале (пројекат вредан 80 милиона динара) до напајања топлане струјом из правца трафостанице Бор 3. изнео је у свом извештају удружењу на крају грејне сезоне 2018-2019 директор Симић.

 

Дејан Стојановић, председник Управног одбора Пословног удружења Топлане Србије изјавио је данас да топлане успешно приводе крају овгодишњу грејну сезону истичући да је на седници извршена анализа овогодишње грејне сезоне, додавши “ У пословању топлана долази до битних промена. Године 2017. чак 44 топлане пословале су позитивно, а њих десет забележиле су губитак. Очекујемо да ће ове и наредних година бити још бољих финансијских резултата, али и квалитетнијег грејања са реалним ценама, што грађане и највише интересује – нагласио је Стојановић.

 

Пословно удружење Топлане Србије које окупља 58 топлана. основано је због међусобне помоћи у свим областима рада, организованог снабдевања енергентима и ефикасније производње и дистрибуције топлотне енергије, афирмације система даљинског грејања у енергетском систему и перманентног стручног усавршавања, као и едукације крајњих купаца о ефикасном коришћењу топлотне енергије и променама законодавног оквира у области енергетике.

 

До 2001. године чланови удружења били су системи даљинског грејања, а од тада на основу основаног интересовања чланови постају и предузећа чија је делатност везана за рад ових енергетских субјеката. Ова предузећа су у својству придружених чланова. Од оснивања до данас Удружење броји 58 система даљинског грејања. Током 2007. године Удружењу су приступила и два највећа система даљинског грејања, ЈКП Београдске електране и ЈКП Новосадска топлана, тако да данас можемо рећи да нема система даљинског грејања у Републици Србији који није члан. Органи удружења су: Скупштина, Управни одбор и директор. Прве три године седиште Удружења било је у Краљеву, од 2000. до 2018. године у Ужицу, а данас се налази у Шапцу.

 

преузет линк : https://www.mc.kcbor.net/2019/04/11/udruzenje-toplana-o-kraju-grejne-sezone/

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *