Саоштење синдиката ЈКП Топлана Бор

Поводом разних изјава у јавности а у вези рада ЈКП „Топлана„ Бор, посебно у данима када су биле огромно ниске температуре и када се Топлана суочавала са хаваријама оба котла, синдикат Независност ЈКП „Топлана„ Бор издаје следеће саопштење :

Доласком садашњег пословодства на чело Топлане августа 2010 год., предузете су разне активности на побољшању квалитета грејања у граду.

Навешћемо само најзначајније :

– извршена је уградња два нова измењивача у погону Топлане 

– извршен је ремонт једног вреловодног котла чије је радове финансирала Топлана из сопствених средстава

– извршена је уградња нових измењивача у неколико топлотних подстаница у граду

– снабдевање угљем је било редовно у предходној и у овој грејносј сезони – квалитет грејања у граду је у односу на предходне грејне сезоне значајно повећан- Топлана врши редовну испоруку топлотне енергије свих 24 сата дневно, што је јединствен пример међу топланама у Србији.

Најбољи пример да је грејање у Бору у задње две грејне сезоне знатно побољшано јесте похвала наших корисника – грађана а и сам степен наплате накнаде за грејање. Зараде радника су редовно исплаћиване као и топли оброк, регрес, накнада за превоз и јубиларне награде. Радници ЈКП Топлане улажу повећане напоре радећи у више смена и сви пробоји на вреловодној и топловодној мрежи који се јављају, због дотрајалости инсталација, санирају се у најкраћем могућем року. 

Са добром организацијом посла од стране пословодства омогућено је да се реши више захтева корисника за отклањање недостатака по пријавама грађана (нпр. замена вентила, допуна система, оправка вертикала, озрачивање грејних тела и др.)

Зато синдикат Независност ЈКП „Топлана„ Бор даје пуну подршку менађзменту Топлане и активно се укључује у решавању проблема предузећа заједно са Гранским Синдикатом Јавних Саобраћајних и Комуналних делатности „Независност„ у Београду.

С поштовањем,
Одбор повереника Синдиката Независност ЈКП „Топлана„ Бор
У Бору 23.02.2012.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *