У Бору почеле топле пробе даљинског система грејања

Прилог РТВ Бор

БОР-  Борска Топлана почела је топле пробе у оквиру припрема даљинског система за предстојећу грејну сезону, која званично стартује за десетак дана.  Након такозваних хладних проба и свих неопходних испитивања и провера система, потпаљени су котлови и у појединим деловима града радијатори су већ топли.

 

“Првог октобра смо потпалили котлове како би их приремили за грејање ,а петог октобра у поподневним сатима почели смо топле пробе. То су грађани осетили у нижим деловима, а у вишим појавили су се пробоји  И још увек стабилизујемо топловодну мрежу. Пустили смо, такође, у рад котларницу у Бањском пољу, јер хоћемо да испробамао цео систем како бисмо избегли пуцања у сезони.Током хладних проба није било пуно пуцања на мрежи. Виши делови града су проблематични, али нема правила. Пробоја је било у насељу Металург, центру али И другим деловима града. Усепли смо нешто да санирамо и надамо се  да ћемо до почетка сезоне отклонитиИ преостале кварове. Угаљ пристиже редовно И има га сасвим довољно за почетак грејне сезоне”, нагаласио је Драган Величковић, директор ЈКП Топлана Бор.

 

За разлику од многих у Србији, борска Топлана ће грејати И наредних дана, због најављеног захлађења, што је додатно проверавање целоукупног система и  сасвим сигурно ће бити спремна до званичног почетка овогодишње грејне сезоне, додао је на крају Величковић.

 

Текст и видео прилог преузети са сајта РТВ Бор

U Boru počele tople probe daljinskog sistema grejanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *