Топлана спремна за почетак грејне сезоне

Прилог РТВ Бор

БОР-У Топлани у Бору приводе се крају припреме за предстојећу грејну сезону. За рад су већ спремни измењивачи и котлови, наставља се санација већ лоцираних кварова на топловодној мрежи, угаљ пристиже за почетак овогодишње сезоне, а у току је пуњење примарне топловодне мреже.

 

„Чим пунимо мрежу, почеле су хладне пробе. Интензивније ћемо наставити почетком октобра и након провере мреже стартујемо топле пробе. Спремни смо да кренемо пре званичног почетка грејне сезоне“, рекао је в.д. директор ЈКП „Топлана“, Драган Величковић.

 

Такође, је у току и санација кварова на топловодној мрежи.
„Ти пробоји су били проблематични и током претходне сезоне. Радимо у вишим деловима града, ту су већи проблеми, јер су притисци у мрежи јачи. Очекујемо потешкоће и током сезоне, због старости мреже, али све ћемо решавати у ходу“, додао је Величковић.

 

За успешну грејну сезону веома је значајно редовно пристизање угља. Према договору са добављачима биће допремљена довољна количина за почетак, а током сезоне овај енергент ће пристизати сукцесивно.
„Према уговору требало би да стигне око 40 хиљада тона угља, а ми ћемо покушати да уштедимо где је то могуће“, истиче Величковић.

 

У производном делу упослен је и одређен број квалификованих радника, тако да ће Топлана бити спремна за почетак још једне грејне сезоне.

 

Прилог РТВ Бор

Toplana spremna za početak grejne sezone

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *