РТВ Бор – „Грејање у Бору без већих застоја – тврде надлежни“

Овогодишња грејна сезона у Бору функционише без већих застоја. Корисници остају привремено без грејања због пуцања дотрајале вреловодне мреже, а кварови се брзо отклањају. Генерално, прелазак на нови енергент и постављање нових котлова већ дају добар резултат истиче вршилац дужности директора ЈКП „Топлана“ Бор Игор Јанковић.

БОР – Горан Грамић – Грејна сезона у Бору за сада функционише без већих проблема. Дешавају се мањи кварови на дистрибутивној мрежи који се отклањају у најкраћем могућем року. Снабдевање гасом се реализује предвиђеном динамиком, а потрошња варира у складу са спољном температуром. Најзначајнији задатак за надлежне у ЈКП „Топлана“ је да се у наредном периоду, осим изградње нове „Топлане“ замени дотрајала вреловодна мреже у граду, каже в.д. директора овог предузећа Игор Јанковић и најављује замену 3о км цеви и седамдесетак подстаница у 2024.години.

У току је израда пројекта за изградњу нове „Топлане“.  Део опреме са садашње биће премештен на нову локацију, биће набављен нови котао од 40 мегавата и постављена нова инсталација за пренос топлоте од котлова ка граду. Нова Топлана би, према обећањима надлежних у овом комуналном предузећу  требало да почне да ради од наредне грејне сезоне. (преузето: https://rtvbor.rs/grejanje-u-boru-bez-vecih-zastoja-tvrde-nadlezni/ )

Преузето: РТВ Бор