Плакета за изузетне резултате Драгани Аврамовић радници топлане Бор

Одржана Свечана академија поводом Дана града Бора

РТВ Бор – Дејан ЂорђевићНа данашњи дан пре 79 година Бор је ослобођен фашистичке окупације у Другом светском рату. Ове године обележава се још неколико значајних јубилеја међу којима је и 120 година рударства у Бору. Тим поводом организована је свечана академија, додељене плакете и Октобарска награда.

БОР – Поводом обележавања трећег октобра, дана ослобођења Града Бор у Другом светском рату, у Музичкој школи „Миодраг Васиљевић“ у Бору одржана је свечана академија.

Како је на свечаности нагласио Александар Миликић, градоначелник Бора, између два празника настављен је напредак града и уређење градских и сеоских месних заједница, изградња водовода и путне инфраструктуре, а у наредном периоду приоритет ће бити нова болница, аква парк и европски вртић. Најзначајније је да у Бору индустријско загађење сведено на минимум, а да број незапослених лица никада није био мањи, нагласио је Миликић и додао да су то предуслови за даљи просперитет.

Октобарску награду Града Бора је ове године добио на свечаности добио полицајац Урош Петровић, а плакете за изузетне резултате додељене су борској филијали Националне службе за запошљавање, кик боксеру Бобану Николићу, вариоцу Драгани Аврамовић, мајстору фрулашу Стефану Радовановићу и ученици Неди Илић.

Свечаној академији, присуствовали су представници побратимског града Криве Паланке из Северне Македоније, руске амбасаде, локалних самоуправа из источне Србије, Борског округа, Војске Србије, некадашњи председници општина и јавне личности. 

(преузето: https://rtvbor.rs/odrzana-svecana-akademija-povodom-dana-grada-bora/ )

Фото: Бор030