Бор: Стигле прве тоне угља, топле пробе од недеље

Преузето: ( solarismedia )     Бор, С.М. – Последња три дана пристижу камиони с углем на депонију борске Топлане. До вечерас требало би да буде око 400 тона, с тим што ће свакодневно стизати нове количине. Реч је о провереном и прописно испитаном квалитету угља који гарантује сигурно грејање – изјавио је в.д. директор ЈП Топлана Бор, Милутин Симић додајући да више нема никаквих препрека при уласку на главну топионички капију.

Уговор о куповину 41.000 тона угља провереног квалитета склопљен је са фирмом МБМ из Уба, а укупна вредност је 496 милиона динара. То је око 140 милиона динара мање него прошле сезоне.

Симић најављује да ће допремљени угаљ послужити да топле пробе почну благовремено кад и у целој Србији, од недеље, 1. октобра. Нема ни један разлог да грејна сезона не крене уобичајено од 15. октобра. У целом послу припрема за нову сезону на услузи ће бити, кад год затреба, и РТБ Бор како би  више од 12.000 станова у граду Бору, потом пословни објекти и куће имали топле просторије све до средине априла идуће године.

Извор: solarismedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *