Завршена грејна сезона

ЈКП Топлана БорПоштовани,

 Обавештавамо вас да је према  Одлуци о пружању услуга грејања и снабдевања топлом водом, коју је донела Скупштина општине Бор, грејна сезона 2012/2013 званично завршена 15. априла 2013. Године.

Према истој Одлуци,  ЈКП „Топлана“ Бор ће у периоду од 16. априла до 3. маја испоручивати топлотну енергију корисницима само „у дане за које у задњој прогнози тог дана Републички хидрометеоролошки завод прогнозира средње дневну температуру 12°Ц  или мање.

 

У периоду од 16. априла до 3. маја ЈКП „Топлана“ Бор, биће у стању приправности и спремна да испоручује топлотну енергију корисницима даљинског грејања, уколико се испуне предходно наведени темепературни услови.

 

Као и прошлих година ЈКП „Топлана“ Бор је и ове грејне сезоне 2012/2013 међу првима стартовала са испоруком топлотне енергије, обезбеђене су биле довољне количине угља са циљем да и ову грејну сезону заврши успешно. Испорука топлотне енергије, у већем делу грејне сезоне, била је без прекида, што значи 24 сата при чему се режим рада испоруке топлотне енергије усклађивао са спољном темепературом ваздуха.

 

Подсећамо да је Бор је град са, процентуално гледано, највећим бројем домаћинства прикључених на даљински систем грејања. Од укупно око 14.200 домаћинства централно грејање има око 11.180 станова и 1.440 кућа.  Укупна грејна површина стамбених и пословних јединица је око 682.000 м2, што укупно покрива 95 одсто територије града Бора.

 

Топлификациона мрежа састоји из вреловода дужине 75  км и топловода дужине 150 км те је дужина комплетне разводне мреже око 225 км.  Поједине деонице у употреби су више од 35 год. па су самим тиме и подложне учесталим пробојима. У току грејне сезоне број пробоја на топлификационој мрежи је значајно смањен као и време отклањања санације што је допринело квалитетној испоруци топлотне енергије у граду.

 

Наставком радова на редовном ремонту бојлера у насељу Нови градски центар који је започет почетком месеца, а у склопу припрема за летњу сезону, ЈКП „Топлана“ Бор наставиће да испоручује топлу потрошну воду,чија је испорука у континуитету 24 сата током читаве године.

 

Након завршетка грејне сезоне поред већ започетог ремонта бојлера приступиће се и ремонтима производног дела топлане као и топлификационе мреже. Тренутно су у току јавне набавке за резервне делове након чега почињу обимнији послови ремонта који су у склопу припрема за предстојећу грејну сезону.

 

Од почетка грејне сезоне, путем расположивих комуникацијских канала, као што су телевизија, радио, интернет (веб портали, сајтови, друштвене мреже, видео канали) ЈКП „Топлана“ Бор је успоставила успешну сарадњу са свим релевантним медијским кућама у граду.

Редовним сервисним информацијама,првенствено на свом сајту; преко твитер налога, који су садржали изјаве, слике, видео записе, као и одржавањем конференција за штампу, гостовањима на локалним телевизијама, ЈКП „Топлана“ Бор је остварила још један од својих овогодишњих циљева у области информисања, који гласи:  правовремено информисати кориснике услуга даљинског грејања, о стању система грејања у граду.

 

Овим путем захваљујемо нашим сарадницима и корисницима услуга који су нам, на било који начин, помогли да и ову грејну сезону 2012/2013 завршимо успешно.

 

С поштовањем,

ЈКП „Топлана“ Бор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *