Завршена грејна сезона 2013/14 год.

ЈКП Топлана БорПоштовани, oбавештавамо вас да је према Одлуци о пружању услуга грејања и снабдевања топлом водом, коју је донела Скупштина општине Бор, грејна сезона 2013/2014 званично завршена 15. априла 2014. Године.

Као и прошлих година ЈКП „Топлана“ Бор је и ове грејне сезоне 2013/2014 међу првима стартовала са испоруком топлотне енергије, обезбеђене су биле довољне количине угља са циљем да и ову грејну сезону заврши успешно.

Испорука топлотне енергије, у већем делу грејне сезоне, била је без прекида, што значи 24 сата при чему се режим рада испоруке топлотне енергије усклађивао са спољном темепературом ваздуха.

Подсећамо да је Бор је град са, процентуално гледано, највећим бројем домаћинства прикључених на даљински систем грејања. Од укупно око 14.200 домаћинства централно грејање има око 11.180 станова и 1.440 кућа. Укупна грејна површина стамбених и пословних јединица је око 682.000 м2, што укупно покрива 95 одсто територије града Бора.

Топлификациона мрежа састоји из вреловода дужине 75 км и топловода дужине 150 км те је дужина комплетне разводне мреже око 225 км. Поједине деонице у употреби су више од 35 год. па су самим тиме и подложне учесталим пробојима.

У току грејне сезоне број пробоја на топлификационој мрежи је значајно смањен као и време отклањања санације што је допринело правовременој испоруци топлотне енергије у граду.

Забележен је и мањи број рекламација корисника услуга Топлане на квалитет грејања као и испоруку топле потрошне воде у.

Наставком радова на редовном ремонту бојлера у насељу Нови градски центар који је започет у априлу месецу, а у склопу припрема за летњу сезону, ЈКП „Топлана“ Бор наставиће да испоручује топлу потрошну воду, чија је испорука у континуитету 24 сата током читаве године.

Након завршетка грејне сезоне поред већ започетог ремонта бојлера приступиће се и ремонтима производног дела топлане као и топлификационе мреже. Тренутно су у току јавне набавке за резервне делове након чега почињу обимнији послови ремонта који су у склопу припрема за предстојећу грејну сезону.

Од почетка грејне сезоне, путем расположивих комуникацијских канала, као што су телевизија, радио, интернет (веб портали, сајтови, друштвене мреже, видео канали) ЈКП „Топлана“ Бор је успоставила успешну сарадњу са свим релевантним медијским кућама у граду.

Редовним сервисним информацијама,првенствено на свом сајту; преко twitter и facebook налога, који су се састојали из изјава, слика, видео записа, као и одржавањем конференција за штампу, гостовањима на локалним телевизијама, ЈКП „Топлана“ Бор је остварила још један од својих овогодишњих циљева у области информисања, који гласи: правовремено информисати кориснике услуга даљинског грејања, о стању система грејања у граду.

Овим путем захваљујемо нашим сарадницима и корисницима услуга који су нам, на било који начин, помогли да и ову грејну сезону 2013/2014 завршимо успешно.

С поштовањем,
ЈКП „Топлана“ Бор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *