Влада смањује разлике у цени грејања

БЕОГРАД – Уредбом о минималаним и максималним ценама топлотне енергије Влада Србије смањиће велике разлике у ценама грејања које сада постоје међу топланама и обезбедити стабилно снабдевање становништва и привреде, саопштено је данас у Влади Србије.

Такође, Уредба ће смањити велике разлике које тренутно постоје између цена грејања за грађане и за привреду, тако што ће тај однос бити 1:1,5, најавиле су на заједничкој конференцији за новинаре министарка енергетике Зорана Михајловић и министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић.

Цене прописане Уредбом, зависно од врсте енергента су за гас од 61,07 до 91,07 динара по метру квадратном, за мазут од 83,35 до 113,35 динара по метру квадратном, за угаљ од 52,45 до 82,45 динара по метру квадратом и за биомасу од 73,5 до 103,5 по метру квадратном.

Уредба, коју је Влада Србије усвојила на јучерашњој седници, ступиће на снагу у наредних неколико дана по објављивању у Службеном гласнику и важиће током ове грејне сезоне.

Тренутна просечна цена грејања је 80,56 динара по метру квадратном за домаћинства и 202,76 динара по метру квадратном за привреду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *