У Бору грејање и током ноћи ако треба

16.10.2016. Преносимо изјаву директора Топлане Бор која је преузета са сајта  www.bor030.net

 

Борска “Топлана” званично је кренула са грејном сезоном, а њен директор Зоран Марковић наводи да ће грејања бити и током ноћи у случају изразито хладног времена.

 

Уочи грејне сезоне урађен је комплетан ремонт топловодне мреже и уз помоћ донација систем даљинског грејања у Бору комплетно је аутоматизован.

 

Иако је током уходавања система било више пробоја на топловоду и кварова на мрежи, Марковић очекује успешну грејну сезону. Он наводи да ће динамика испоруке топлотне енергије зависити од спољашње температуре, што значи да ће бити грејања и током ноћи ако треба.

 

“Биће много боља регулација грејања у граду, тако да ће квалитетно грејање убудуће имати и корисници даљинског грејања који живе у насељима на ободу града. У међувремену, замењено је 86 подстаница у граду”, изјавио је директор Марковић.

 

Угаљ се ма складиште борске топлане редовно допрема јер је на време потписан уговор са групом понуђача за набавку енергената вредних 495 милона динара

 

На систем даљинског грејања у Бору прикључено је око 95 одсто одсто привредног и стамбеног простора, а ЈКП “Топлана” греје око 900.000 квадрата у граду, укључујући више од 14.000 станова.

 

Текст пренет са сајта www.bor030.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *