TV Bor o stanju grejanja u Boru

Završena toplifikacija

 

 

DATUM KREIRANJA 22 JANUAR 2013

Kategorija: DRUŠTVO

 

Grejanje će dobiti stanari u ulicama Sedmog jula i Jovana Dučića u Boru

 

 

BOR – Završetkom toplifikacije ulica Sedmog jula i Jovana Dučića konačno je rešen višegodišnji problem grejanja 68 stanova u ovom delu Bora. Do sada se na  toplifikacioni sistem Javnog komunalnog preduzeća Toplana priključilo 26 stanara koji su se proteklih  decenija grejali na drva ili struju.

         Prvi priključeni stanari su izuzetno zadovoljni kvalitetom grejanja.

 

– Ova ulica do sada nije nikada imala grejanje. Zahvaljujući zaposlenima u Toplani priključeni smo pre petanestak dana.Grejanje je idelano – kaže stanar Miljan Ilić.

 

 

 

 

 

Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Opština Bor. Radovi su trajali od oktobra do decembra prošle godine. Projekat je obuhvatio rekonstrukciju podstanice i  ugradnju 700 metara cevi do korisnika.

 

 

 

 

– Svi koji budu želeli da se priključe na ovaj toplifikacioni sitem mogu da se prijave službama Toplane. Priključak  se ne plaća, a građani  su dužni da urade samo  kućnu instalaciju – naglašava rukovodilac Toplifikacije Milutin Petković.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Radilo se u teškim uslovima – po kiši i snegu. Paralelno smo završili i rekonstrukciju podstanice koja je sagradjena 1992.godine – dodaje poslovodja Toplifikacije Josip Cvetinović .

 

 

Izvođači radova su bila javno komunalna preduzeća „Toplana“ i „Vodovod“ u Boru.

 

Autor: Ljiljana Đorđević

 

DATUM KREIRANJA 22 JANUAR 2013 Kategorija: DRUŠTVO

Stabilno grejanje zahvaljujući redovnoj isporuci uglja i brzom otklanjanju kvarova

 

BOR – U proteklih stotinu dana ovogodišne grejne sezone Borani su imali, uglavnom, kvalitetno grejanje. Ugalj je pristizao prema utvrđenoj dinamici.Od ugovorenih više od 40.000 tona utrošeno je 25.000 tona uglja. Na zalihama Toplane ima više od 7.000 tona ovog energenta, a do kraja sezone trebalo bi da pristigne još desetak  hiljada tona.

 

– U  februaru planiramo potrošnju između osam i devet, u martu  blizu šest i u aprilu do tri hiljade tona uglja tako da ćemo se uklopiti u brojku od 40.000 tona, kolika je prosečna potrošnja za grejnu sezonu – kaže Desimir Miljković, rukovodilac proizvodnje u Toplani Bor.

 

Nije bilo ni većih havarija na toplifikacionom sistemu. Kvarova je bilo, ali u znatno manjem broju. Veoma brzo su otklanjani, tako da su zastoji u isporuci toplotne energije bili veoma kratki.

 

– Posle reparacije oba kotla, grejanje je u celom gradu stabilno,ali još uvek neujednačeno, ističe Desimir Miljković.

 

Problem neujednačenog grejanja u Boru biće rešen 2014.godine, kada u svih 250 podstanica  u gradu budu ugradjeni kalorimetri.

 

Autor: Ljiljana Đorđević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *