Топлана још увек у блокади

Преносимо део интервјуа вд. директора топлане Дарка Милићевића, који је објавио интернет портал “БОР-СВЕ“ 27 септембра 2015.

 

Бор – У борској „Топлани“ отежано је пословање због блокаде рачуна на 68 милиона динара, услед неизмирених обавеза за утрошену електричну енерију.

По речима Дарка Милићевића, в.д. директора ЈКП „Топлана“, још нема никаквих назнака да ће ускоро бити одблокиран рачун те фирме, и уколико се брзо не пронађе решење, реална је опасност да буде угрожена грејна сезона.

– ЕПС снабдевању је до сада за струју плаћено око 28 милиона динара. Све теже се сналазимо, а чека нас припрема за наредну грејну сезону. Три дописа смо до сада проследили Министарству рударства и енергетике за хитан састанак поводом успостављања репрограма, како би могли да измиримо све обавезе за утрошену електричну енергију али одговора нема – каже Милићевић.

„Топлана“ ЕПС-у за струју за 2014 и ову годину, дугује 180 милиона динара.

– Не бежимо од наших обавеза и желимо да исплатимо сва дуговања. Из ЕПС снабдевања су тражили да уплатимо 100 милиона динара што ми нисмо имали и уследила је блокада. Обећали смо да ћемо кад успоставимо репрограм плаћати редован рачун и заостале обавезе и да месечно можемо да издвојимо скупа око 10 милиона динара, али они на то нису пристали-додаје наш саговорник.

прочитај више >>> http://bor-sve.net/2015/09/27/toplana-jos-uvek-u-blokadi/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *