СОКОБАЊА – XIII Сусрети топлана Србије

Од 26. до 30. mаја ове године, после пет година дружења на Златибору, учесници сусрета топлана Србије окупили су се у Сокобањи.

 

Према подацима који су могли да се добију у пресс центру, подсећања ради, у Сокобањи су се и до сада одржавали сусрети топлана, и то у периоду од 2005. до 2007. године.

 

Борска екипа

 

Пријављено је 27 топлана са приближно 700 учесника као и двадесетак предузећа – пословних партнера топлана Србије, који су на изложбеном простору у холу хотела „“Здрављак„“, изложили свој услужни и производни програм.

 

Учесници сусрета били су смештени у хотелима „“Здрављак„“, „“Моравица„“, „“Сунце„“ , у домаћој радиности и апартманима.

 

Отварање 13. Сусрета топлана Србије организовано је на платоу хотела „“Здрављак„“, при чему је свака топлана пригодно представљена основним подацима о броју учесника и дисциплинама за које су се пријавили.

 

Леп гест домаћина огледао се у приређеном коктелу, на тераси хотела, уз звуке трубача.

 

Уз звуке државне химне, на јарболу је подигнута застава Републике Србије и Пословног удружења „“Топлане Србије““, а то су урадили прошлогодишњи, најуспешнији у радним и спортским дисциплинама.

 

Такмичарски део сусрета, први и други дан, одржани су у хотелу „“Здрављак„“ и теренима који окружују хотел. У односу на досадашњи такмичарски програм, ове године, на предлог учесника, уведене су нове дисциплине. У радним такмичењима нова дисциплина је „“електролучно заваривање““, а у спортском делу новина је женски баскет.

 

Свеукупни победник 13. Сусрета топлана Србије је „Енергетика“ Крагујевац, која је најбољи резултат показала у такмичарском делу радних дисциплина. Најбоља екипа у спортским дисциплинама је екипа – „Београдске електране„, а нимало значајно признање за фер-плеј добила је екипа – „Топлана“ Јагодина.

 

ЈКП „“Топлана““ Бор представљало је 15 такмичара. Два трећа места у куглању за жене, освојена су у појединачној и екипној категорији. Добар резултат освојен је у куглању за мушкарце, четврто место у појединачној конкуренцији као и шесто место екипно. Шахисти су и овога пута били при врху, али је мало недостајало да буде и потпуног успеха, наиме освојено је пето место.

 

 

Не треба заборавити да су веома запажен наступ имале и екипе које су се такмичиле у радним дисциплинама. Посебно треба истаћи дисциплину Електролучно casino online заваривање која је први пут уведена ове године и на којој су наши такмичари први испробали своје радне вештине. Ако се узме у обзир да поједине екипе, а могло се сазнати у разговору са учесницима, вежбају током целе године, као и чињеница да редовно учествују сваке године, резултат који је освојила ЈКП „“Топлана““ Бор је веома добар. Ако оставимо резултате по страни успех учесника се може мерити и учешћем у свим пријављеним дисциплинама (без одустајања), фер-плејом, спортским духом и дружељубивошћу, што представља основни циљ Сусрета топлана.

 

У делу програма који се односи на презентације већ првог дана презентациони дан имала је фирма „Феникс ББ“ из Ниша а другог дана „Сиеменс АГ“ из Београда. Према броју пратиоца, интересовању за преузимање презентације, већем броју питања присутних, може се закљућити да је веће интересовање владало за други презентациони дан.

 

Већина од 20-так предузећа која су се појавила на Сусретима топлана, сво време је била присутна у изложбеном делу хотела „“Здрављак„“, у жељи да успостави нове контакте са представницима топлана и успостави или прошири сарадњу. У духу традиције, једно поподне је је било резервисано за директоре са којима су обиђени штандови. Била је то прилика да се, у пријатном разговору, још једном упознају производни и услужни програми предузећа присутних на изложби.

 

Пословно удружење „“Tопланe Србије““ (ТОПС) као oрганизатор 13.Сусрета топлана Србије, може бити задовољан обављеним послом јер је остварен основни циљ; да такмичења протекну у добром дружењу и фер атмосвери, да је пружена могућност да се присуствује презентацијама и изложбеним наступима, као и да су учесници и овога пута могли да размене драгоцена искуства.

 

Више слика са одржаних сурета топлана могу се видети на Facebook.com/ЈКП-Топлана-Бор


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *