РТВ Бор – Наставља се пројекат изградње нове Топлане у Бору

Пројекат изградње нове Топлане у Бору биће настављен наредне године и у градском буџету су предвиђена средства за ово намену, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић у емисији „Актуелно“ Телевизије Бор.

БОР – Дејан Ђорђевић – „Пројекат изградње нове Топлане у Бору биће настављен наредне године и у градском буџету су предвиђена средства за ово намену„, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић у емисији „Актуелно“ Телевизије Бор.

У плану је почетак реконструкције и замене вреловода у граду, како би се у наредном периоду кварови због пуцања цеви свели на минимум. Такође, планира се замена и дигитализација свих подстаница у граду, чиме би се добило равномерно грејање свих становника који су прикључени на систем даљинског грејања.

Први корак ка новој топлани направљен је ове године пребацивањем са угља као основног енергента на природни гас. Два нова котла која су ове године набављена, биће пребачена у нову топлану после њене изградње, а цело постројење биће финансирано из градског буџета„, каже Миликић.  (преузето: https://rtvbor.rs/nastavlja-se-projekat-izgradnje-nove-toplane-u-boru/

Преузето: РТВ Бор