РТВ Бор – Грејање је очекивано добро, тврде у борској „Топлани“

Од ове грејне сезоне Борани се у потпуности греју на гас за који се каже да је исплатљивији енергент у односу на угаљ који се користио деценијама, а и загађење околине је знатно мање. У ЈКП „Топлана“ у Бору су задовољни почетком сезоне, а спорадични проблеми које грађани имају су, како истичу, у већини случајева резултат застоја и кварова на инсталацији зграде или у стамбеном простору

БОР – Горан Грамић – На основу полазне температуре и осталих параметара у котловом систему, у ЈКП „Топлана“ грејање у Бору оцењују  добрим. Нови котлови раде како је предвиђено, аутоматизовани су и нема никаквих проблема у испоруци топлотне енергије ка граду, кажу надлежни у овом предузећу. Они апелују на грађане код којих постоје застоји у испоруци грејања да прво провере инсталације у стамбеном простору или мрежу у зградама, а да након тога контактирају запослене у „Топлификацији“, који ће по пријави изаћи на терен.

Ново постројење за производњу топлотне енергије у Топлани, са котловима на гас и претећом опремом која је обезбеђена и постављена ове године, обишао је градоначелник Бора Александар Миликић са сарадницима. Према његовим речима, завршена је јавна набавка за изградњу нове топлане на другој локацији. „Део опреме ће бити измештен из садашњих погона, а већ од наредне године почеће замена дотрајале мреже у граду, где је за ту намену издвојено 350 милиона динара“ казао је он.

План је да се замени више од 30 км дотрајале вреловодне мреже у граду. Део средстава је из градског буџета, а део ће бити обезбеђен из кредита КФВ банке. (преузето: https://rtvbor.rs/grejanje-je-ocekivano-dobro-tvrde-u-borskoj-toplani/ )

Преузето: РТВ Бор