Радници Топлане санирају вреловодну и топловодну мрежу

По завршетку грејне сезоне у борској топлани су почели санацију вереловодне и топловодне мреже на местима на којима је било највише проблема. Завршена је контрола подстаница и испирање ових делова мреже

РТВ БОР – Дејан Ђорђевић – Радници Јавно комуналног предузећа Топлана протеклих месец дана, раде на санацији вреловодне и топловодне мреже у Бору, на местима на којима се у току грејне сезоне показало да постоје проблеми.

У току је реконструкција дела вреловодне мреже на правцу К, који се налази у кругу компаније Зиђин, на коме је било великих губитака. На овом делу мењају се цеви и ојачава носећа конструкција, како би се санирали и предупредили пробоји. Такође и на осталим деловима мреже, у свим месним заједницама, санирају се проблематични делови и тако ће бити до почетка грејне сезоне, кажу у борској Топлани. Измењивачи у свим подстаницама су проконтролисани и испрани су, како би и ове делови мреже били спремни.

У плану је да ове сезоне грејање Борани имају углавном на мазут и плин. Постојећи котао на мазут биће ремонтован и прилагођен да може да ради и на мазут и на гас, а биће постављена у два нова котла које ће користити искључиво гас као енергент.