Представници топлане учесници скупа регионалне платформе за одрживо коришћење биоенергије у источној Србији

У оквиру пројекта „Како одрживо и ефикасно обезбедити дрвну биомасу за добијање (топлотне) енергије, у Бору је одржан скуп представника топлана, локалне самоуправе, факултета и предузетника овог дела Србије.

Осим уводног предавања о задатој теми овога скупа, учесници су имали прилику да отворе расправу и о свим релевантним питањима која се намећу када се говори о биоенергији, грејању, биомаси, заштити животне средине, одрживом развоју итд.

 

Ово је иначе други у низу планираних скупова на тему „ Како одрживо и ефикасно обезбедити дрвну биомасу за добијање (топлотне) енергије“. Након Књажевца и Бора следеће предавање о овој актуелној теми биће одржано у неком од градова источне Србије.

 

Организацију овог пројекта реализовао је RARIS (Регионална агенција за развој источне Србије) у сарадњи са Програмом GIZ DKTI: Јачање капацитета и креирање пословног окружења за одрживо коришћење биоенергије у Србији.

 

Програм финансира: Немачко савезно Министарство за међународну сарадњу и развој (BMZ)  у оквиру Немачке климатско-технолошке иницијативе (DKTI).

 

Партнери пројекта су: Канцеларија за управљање јавним улагањима, Министарство рударства и енергетике, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство за заштиту животне средине.

 

Ово је иначе други, у низу планираних скупа , на тему „ Како одрживо и ефикасно обезбедити дрвну биомасу за добијање (топлотне) енергије“. Након Књажевца и Бора следеће предавање о овој актуелној теми биће одржано у неком од градова источне Србије.

 

 

 

 

 

*RARIS (Регионална агенција за развој источне Србије) основана је од општина: Бољевац, Кладово, Књажевац, Мајданпек и Неготин; градова Зајечар и Бор; Регионалне привредне коморе Зајечар;Предузећа за путеве „Зајечар“; NVO/NGO „Тимочки клуб“ и Факултета за менаџмент Зајечар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *