Од јутрос топли радијатори

Данас 13. Октобра покренут је систем даљинског грејања.

 

Након хладних проба које представљају уобичајну техничку активност пред сваку грејну сезону, која има за циљ испитивање комплетног система даљинског грејања на непропустљивост, од производног дела преко дистрибутивног система до топлотних подстаница, проверена је и исправност агрегата након чега су потпаљени котлови. Тиме је започет процес искувавања котлова.

 

 

Након утврђивања квалитета топле воде и комплетне провере производног система започео је процес топлих проба.
Топле пробе подразумевају проверу функционалности енергетских објеката док је истовремено на терену испробаван рад топлотних подстаница.

 

Сврха наведених провера има за циљ успостављање нормализације система даљинског грејања тако да ће до званичног почетка грејне сезоне, која почиње 15. октобра, радници топлане радити на топлотном уравнотежењу мреже према корисницима.

 

 

Потребно је имати у виду да је систем даљинског грејања у граду, не само мировао већ су на њему рађени и планирани ремонтни радови тако да због интервенција на топлификационој мрежи, у подстаницама, становима (где се јављају цурења на грејним телима радијаторима, вертикалама), долази до прекида у дистрибуцији топлотне енергије.

 

 

Наведене радње које обављају радници топлане представљају процес нормализације система даљинског грејања због чега апелујемо на кориснике за разумевање и стрпљење.

Тим поводом топлана подсећа кориснике да обрате пажњу на исправност својих унутрашњих инсталација за грејање и да се, уколико примете цурење воде из инсталација, обрате диспечерском центру топлификације позивом на број 030/426-398 или 0800/30 30 31.

 

Приликом позива потребно је навести:
Име и презиме
Предмет пријаве
Улицу и број стана
Контакт телефон

 

С поштовањем
ЈКП Топлана Бор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *