Хоћемо иста права али и обавезе

Писмо читалаца

Директору ЈКП Топлана,

господину Живораду Петровићу

Као прво, хтео бих да Вас похвалим за ангажовање на новом радном месту у Топлани, јер је грејна сезона од Вашег доласка ове године (мислим на цео Бор, побољшана ако не за 100 % али је 80 % сасвим реална процена уколико овако буде до краја грејне сезоне. Ово сасвим озбиљно, није никаква шала.

Живим у насељу Металург и грејање је сасвим добро, поготово што грејете ноћу, али хоћу да Вам укажем на неке ствари. До ове године, тј до вашег доласка у Топлану, у њој је било доста хаотично стање, што се саме фирме тиче (лоша организација, лош руководећи кадар, лоше грејање задњих шест, седам година), Ви сте очигледно успели да побољшате и радну дисциплину и грејање а и наплату истог.

Међутим, задњих година је хаотично стање и у самом насељу Металург што се тиче дисциплине самих корисника прикључених на вашу топлотну мрежу (причам само о мом насељу јер у њему живим, мада предпостављам да ништа није боља ситуација ни у другим приватним насељима као ни у друштвеним становима који су сада у већини случајева откупљени).

Наиме, многи власници кућа у насељу, су да би смањили трошкове грејања извршили искључење ’’ вишка простора ’’ и регуларно откачили радијаторе са мреже, то пријавили надлежној служби у Топлани и тако смањили трошкове.

Међутим, поуздано знам да је већина таквих ’’случајева’’, одмах после умањења рачуна, самоиницијативно поново прикључила радијаторе, лепо се греју као и раније, али сада су им рачуни за повеће износе умањени. ’’СУПЕР’’, нико их не контролише и њима је лепо, грејање им дође много јефтиније.

Многи људи који се нису повели за оваквим „жонглирањем“, нису „смањивали површину грејања“, уредно су се трудили да измирују своје обавезе, али због лошег стандарда рачуни су почели да се гомилају, многи су због тога доспели и на суд (јер су „невешти и поштени, не краду топлоту“), а ови „вешти који су умањили своје рачуне уредно измирују своје обавезе према „Топлани“ и њих наравно нико не дира. Тако је годинама, а Топлана на ту тему ништа не ради (да не рачунамо баш сада колико се уштеди „смањивањем“ плаћања, например 50 квадрата помножено са 12 месеци годишње, помножено са например седам или осам година ? МАЛО ЛИ ЈЕ ?). И сами сте реки да имате „вишак запослених у администрацији. Пошто имате тачан списак то јест евиденцију кућа са умањеном површином, што не направите екипу, која би извршила контролу у тим кућама са умањеном квадратуром, и то сада док је још хладно и док је грејна сезона у пуном јеку ? Сматрам да грејање треба да плаћају сви они који га троше.

Сматрам да сте способан руководилац и то доказујете, и молим Вас да се „позабавите“ и овим проблемом и ствар „изгурате до краја“.

Ово није „цинкарење“, али има стварно много „не дисциплинованих и непоштених“ корисника ваших услуга.

 

П О З Д Р А В !                                                                Житељ   М.З. „Металург“

 

Одговор :

 

Хвала на похвалама и обавештењу. Одмах ћемо формирати екипе које ће проверити све оне који су се делимично или потпуно искључили са мреже.

Живорад Петровић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *