Грејна сезоне званично почела

01.11.2022.  РТВ БОР  Дејан Ђорђевић  – Грејна сезона у свим градовима у Србији званично је почела данас. Тим поводом градоначелник Бора Александар Миликић је са сарадницима обишао погоне Јавног комуналног предузећа Топлана Бор.

 

Према његовим речима, топле пробе су у Бору почеле пре десетак дана због чега су радијатори у становима били топли, а од данас Топлана прелази у пун режим рада. Грејање ће зависити од спољне температуре, јер се и за наредних седам дана предвиђа топло време.

 

У претходних десетак дана забележено је више од 170 пробоја на вреловодној и топловодној мрежи који су отклоњени, наже Миликић и додаје да се то очекивало, јер је систем стар више од 40 година. Такође, грађани морају да поведу рачуна о системима грејања у зградама, који су у надлежности управника зграда, како би могли да функционишу, јер то није одговорност топлане и топлификације.

 

Борска Топлана тренутно на залихама има 30 хиљада тона угља, што би требало да буде довољно за грејање до краја јануара, а нове количине пристижу свакодневно.

 

Радио телевизија Бор (РТВ Бор)