Други о нама – Дневне новине курир

 

 

BOR: RADIJATORI TOPLI U VEĆINI STANOVA

 

BOR – Javno komunalno preduzeće Toplana u Boru počelo je tople probe daljinskog grejanja, i u većini stanova radijatori su u subotu ujutru bili topli.
Toplana zagreva oko 95 odsto stanova i kuća u ovom gradu, u kome živi više od 40.000 stanovnika.
Direktor Toplane Živorad Petrović rekao je da je trenutno pušten samo jedan od dva remontovana kotla, a da će drugi biti pušten u rad do 15. oktobra, kada počinje zvanična grejna sezona.
„Potpuno smo spremni za grejnu sezonu, ugovorena je dinamika isporuke uglja i očekujemo uspešnu grejnu sezonu“, kazao je Petrović.
On je naznačio da tople probe podrazumevaju proveru energetskih objekata, dok će se istovremeno na terenu isprobavati rad toplotnih podstanica. Prema rečima Petrovića, toplovodi su celog leta bili pod pritiskom, kako bi radnici Toplane ustanovili i sanirali dotrajale cevi.
Pored toga, ugrađeni su kalorimetri radi utvrđivanja gubljenja toplote i uređaji kojima će se sprečiti da zbog nekog proboja na vrelovodu celo naselje ostane bez grejanja.
U Boru je u subotu ujutru izmereno šest stepeni. Grejanje se do prošle sezone u Boru odvijalo uz velike probleme i manjak energenata, ali je u pomoć pritekao Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor, koji je na raspolaganje stavio i svoju energanu.

 

Vestigrejanjebortople probe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *