Довољно угља за старт грејне сезоне

БОР – Горан Грамић – На залихама борске Топлане има око 10.000 тона угља. То је, према речима надлежних у овом предузећу довољно за почетак грејне сезоне. Договорена је и даља, сукцесивна испорука овог енергента, а најављено је и поново активирање котла на мазут, који ће бити алтернатива за грејање града.

 

Када је реч о предузетим ремонтима, речено је да се овај посао релизује предвиђеном динамиком, али да се озбиљнија реконструкција топловодне мреже, међутим, очекује  изградњом нове топлане. Борској Топлани посебан проблем представља и одлив квалификованих радника, па је једино решење да се, као и претходне сезоне, упошљавају радници из других градова.

 

Погоне овог предузећа обишао је градоначелник Бора Александар Миликић са сарадницима како би се уверио у динамику припрема за предстојећу сезону грејања. Изразио је задовољство количином угља на депоу Топлане и предузетим ремонтима.

 

Миликић је обећао да ће се из градског буџета суфинансирати економска цена грејања која је сада изнад платежне моћи већине грађана, а најавио је и једнократну помоћ за мештане села и града за куповину огрева, у износу од 12 до 15.000 динара, по домаћинству.

 

Иначе, просечна потрошња угља за грејање Бора по сезони је око 50.000 тона

 

Радио телевизија Бор (РТВ Бор)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *