Дотрајала мрежа велики проблем

Прилог РТВ Бор

БОР – Грејна сезона у Бору почела је раније од предвиђене званичним календаром. Са почетком сезоне радници који одржавају систем имали су и имају пуне руке посла. Због дотрајалости топловодне и вреловодне мреже у граду, пробоји и кварови су готово свакодневни, али се, према речима одговорних у Топлани, они у најкраћем могућем року санирају.

 

Осим кварова и пробоја, пословање ЈКП „Топлана“ Бор угрожава и дефицит производних радника, посебно варилаца и бравара, који су у претходном периоду напустили ово предузеће.

 

На залихама борске Топлане за сада има око 8.000 тона угља, довољно за месец дана грејања града, а динамика испоруке је стабилна и утврђена, тврде одговорни у овом јавном предузећу.

 

С обзиром на то да се велики број станова и кућа у Бору греје из градске Топлане, одговорни апелују на грађане, а посебно на управнике стамбених заједница и председнике Скупштина станара да редовно проверавају инсталације за грејање у заједничким просторијама како би се евентуална цурења и кварови на време уочили и отклонили.

Текст и видео прилог преузети са сајта РТВ Бор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *