Дарко Милићевић (ЈКП Топлана Бор) – Чинимо напоре да грејна сезона почне на време

Преносимо део интервјуа вд. директора топлане, датом РТС-у, који је објавио и интернет портал “Ист Медиа“

БОР, (ИСТ Медиа) Због високих дуговања за утрошену електричну енергију, рачун Јавно комуналног предузећа “Топлана Бор” још увек је у блокади, али менаџмент тог предузећа чини све напоре како би и овогодишња грејна сезона почела на време уз квалитет услуга који би био прихватљив за кориснике.

 

 

 

 

Ово је, у интервјуу за РТС рекао вршилац дужности директора борске Топлане, Дарко Милићевић.

 

 

Milićević: Plaćanje grejanja po utrošku je pravednije

 

“Тренутно смо у блокади од стране ЕПС-а за дуг од 68 милиона, од чега смо 24 милиона успели да платимо. Са друге стране, потраживања од грађанства износе 620 милиона, од чега је 400 милиона дуга од станова а остало од привреде и власника приватних кућа. И Топлана има озбиљна дуговања према другим фирмама, што је случај у готово свим топланама у Србији које раде по неекономским ценама”, закључује је Милићевић.

 

Он је додао да се и даље интензивно преговара са Министарством енергетике како би се склонила блокада и потписао споразум о репрограму.

 

Напоменуо је да је блокада рачуна умногоме омела пословање овог предузећа, али да то није зауставило радове на мрежи, на 20 од 260 подстаница. У њима се, према његовим речима, уграђују нове пумпе, вентили и измењивачи.

 

Милићевић је подсетио на законску обавезу да све топлане у Србији пређу на нови систем наплате – према утрошеној топлотној енергији, али и додао да ће то у Бору бити дуготрајан процес, будући да је преко 90 одсто стамбених јединица топлифицирано, те је немогуће преко ноћи уградити калориметре за око 13.000 корисника.

 

Чекајући угаљ – Топлана Бор

 

више  >>> Чинимо напоре да грејна сезона почне на време

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *