Борска Топлана прелази на друге енергенте

Становници Града Бора који су прикључени на систем даљинског грејања, од октобра би требало да имају стабилније и квалитетније грејање јер ће се прећи на нове енергенте, кажу у борској Топлани. Примарни ће бити природни гас и мазут, а један котао и даље ће моћи у случају потребе да ради на угаљ

РТВ БОР – Дејан Ђорђевић – Град Бор је последњим ребалансом за субвенције борској Топлани за исплату дуговања определио 589 милиона динара. Додатна средства опредељена су  да се од ове грејне сезоне пређе на коришћење других енергената, пре свега природног гаса и мазута.

У току је реконструкција постојећег котла на мазут, који годинама не ради у Топлани и планира се да се до октобра, када грејна сезона званично почиње, омогући да овај котао ради на мазут или природни гас.

Такође, у току је јавна набавка за два нова котла на природни гас која би требало да буду у функцији од октобра и ремонт једног постојећег котла на угаљ, који је планиран као резерва, уколико буде проблема са котловима на друга горива.

На овај начин ће, кажу у Топлани, бити обезбеђено знатно стабилније грејање што се котловског дела тиче, а цена енергената је у односу на угаљ знатно мања.