Сајам соларне и обновљиве енергије

Solarna_energija

Сајам соларне и обновљиве енергије од 4. априла у Новом Саду

22.03.2012 18:14 Нови Сад

 Међународни сајам за соларну и обновљиве изворе енергијеБ2Б сајам солар и тхерм Србија 2012″ биће одржан у Новом Саду, од 4. до 6. априла, најавио је данас организатор.

 Посетиоци тог сајма, који се први пут одржава у Србији, моћи ће да се упознају са потенцијалом примене сунчеве енергије и методама економичне потрошње енергије уз примену термоизолације, као и са модерним системима грејања и климатизације.

 На том једином специјализованом сајму те врсте у региону представиће се 38 предузећа, односно 22 излагача из 11 земаља, између осталих из Србије, Словеније, Аустрије, Немачке и других земаља.

 Сајам је замишљен као место динамичне размене идеја и информација и идентификовања пословних могућности, а са циљем умрежавања и партнерства између компанија у индустрији обновљивих извора енергије на локалном, регионалном и међународном нивоу, као и презентовање грађанима Србије могућности енергетских и финансијских уштеда коришћењем обновљивих извора енергије.

 Током трајања сајма, посетиоци ће моћи да присуствују бројним предавањима на тему обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности, а у четвртак, 5. априла, биће одржан стручни скупПримена соларне енергије„.

 Соларстручна Б2Б сајамска приредба биће одржана у Хали Мастер на Новосадском сајму, уз подршку града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за енергетику Војводине, Делегације немачке привреде у Србији, Агенције за енергетску ефикасност Србије, Амбасаде Словеније у Београду.

 *извор: www.tanjug.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *