Топлане смањиле грејање

Београд – Топлане у Србији су због топлог времена редуковале грејање и прилагодиле га тренутним потребама и спољним температурама ваздуха.

ИЗВОР: ТАЊУГ

Имајући у виду високе спољне температуре, које ових дана достижу до 25 степени Целзијуса, свака топлана појединачно усаглашава режим свог рада и грејања, према тренутним потребама, зависно од тога колике су температуре у сваком граду појединачно, рекао је председник Удружења топлана Србије Милован Лечић.

То не значи да су прекиди грејања целодневни, грејања има у оним градовима и оним деловима дана када су температуре ниже и када је грејање неопходно, додао је Лечић. 

Он је рекао да не очекује проблеме у раду топлана у овој грејној сезони која траје до 15. априла, а по завршетку сезоне ће се направити пресек стања и конкретни планови како да се топлане припреме да удју у наредну грејну сезону. 

Он је подсетио да је у фебруару потрошња енергената била већа, али није могао да прецизира колико износе дугови топлана за енергенте, с обзиром да ће се то коначно знати по завршетку сезоне, када ће се сумирати њихов рад током ове грејне сезоне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *