Почела грејна сезона 2011/2012

У Србији је данас почела грејна сезона за коју су топлане спремне, иако нису обезбедиле довољно енергената за целу сезону па ће им и ове зиме бити потребна помоћ Републичких робних резерви.

Топлане су технички спремне и раде на обезбеђивању потребне количине мазута, гаса и угља како не би било прекида и проблема у испорукама топлотне енергије током грејне сезоне, изјавио је Тањугу председник Удружења топлана Србије Милован Лечић.

Проблема са грејањем би, како је најавио, могла имати топлана у Прибоју, због недовољно енергената. У Београду је грејање почело пошто су сви предвиђени радови на систему даљинског грејања завршени и „Београдске електране“ имају довољно свих врста енергената. 

Сви топлотни извори „Београдских електрана“ ће испоручивати топлотну енергију корисницима од шест до 22 часа, а недељом од седам до 22 часа. Више од 300 специјализованих екипа спремно је да у главном граду у предвиђеном року отклања појединачне рекламације корисника.

И топлане у Војводини су спремне за грејну сезону. Грејна сезона у Новом Саду почела је пре пет дана и од када више од 100.000 потрошача има топле домове. „Топлана“ у Краљеву такође је потпуно спремна за 15. октобар и званичан почетак грејне сезоне, потврдио је Тањугу директор тог предузећа Драган Арсенијевић.

У Краљеву су набављене довољне количине мазута и гаса и „Топлана“ је међу неколико таквих погона у Србији које немају дуговања, при чему је током лета замењено и 2,5 километра топловода. Директор топлане у Прибоју Зоран Спајић изјавио је Тањугу да би грејање у том граду ипак данас могло почети, у поподневним часовима или најкасније у недељу. 

Директор Пајић је, међутим, казао да ће у Прибоју мазута бити довољно за грејање само до 25. октобра и да је после тога локалној топлани неопходна помоћ робних резерви.

(Танјуг)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *