Техничка достигнућа за бољи живот

Техничка достигнућа и иновације, као и побољшање организације у пословању, јесу пут да живимо боље, изјавио је данас министар пољопривреде и трговине Душан Петровић отварајући 55. Међународни сајам технике.

Он је рекао да је највећи недостатак привреде у Србији њена неефикасност у свим областима, и због тога Сајам технике има велики значај, због доприноса који може дати у превазилажењу тих недостатака.

Говорећи о значају Сајма технике у прошлости Петровић је истакао да је 1937. године, када је та манифестација први пут одржана у Србији, Сајам технике посетило 300.000 људи, више него што је Београд имао становника, а 1957, када је обновљен сајам, имао је 1,1 милиона посетилаца.

Он је честитао члановима „Стробери тима“ који су дизајнирали соларни пуњач мобилних телефона и који су данас добили новчану награду 150.000 динара од сајма, пожелевши им да успешно заврше факултете и направе добар посао.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа, окупиће око 700 излагача из 28 земаља света, а представиће савремене технологије из области аутоматизације, роботике, бежичне комуникације и других области.

На 55. по реду Сајму технике биће представљено око 170 технолошких новитета, а чак 77 њих је из области Интегра, односно компјутерске интеграције и аутоматизације свих процеса.

На сајму који ће трајати до петка 13. маја биће представљена и 34 нова производа из области климатизације, електроенергетике, електронике и расвете.

Ова најстарија сајамска манифестација у Београду окупиће око 350 излагача из Европе, земаља региона, затим Јапана и Републике Кореје, а по први пут представиће се и излагачи из Народне Републике Кине. 

Preuzeto sa sajta : (Economy.rs, Tanjug 9. мај 2011.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *