ЛОЗНИЦА (Курир, 20.11.2011.)

О НОВОЈ ЦЕНИ ГРЕЈАЊА У ЛОЗНИЦИ ПОСЛЕ НОВЕ ГОДИНЕ – 

Даљинско грејање у Лозници неће поскупети у овој години, али ће због ранијег и најављеног повећања цена енергената, Јавно комунално предузеће (ЈКП) “Топлана“, у децембру тражити повећање цена својих услуга.

Директор ЈКП Милан Панић је рекао да се до краја ове године сигурно неће мењати цене даљинског грејања али је најавио да ће средином децембра, са подацима о трошковима, “Топлана“ од локалне самоуправе тражити одобрење за повећање цена својих услуга. Према његовим речима, више цене даљинског грејања су неминовност због овогодишњих поскупљења енергената и најављеног повећања цене за природни гас, који је основни енергент за снабдевање топлотном енергијом већине овдашњих корисника.

Градском већу Лознице, највероватније средином децембра, биће поднет захтев да одобри повећање цена даљинског грејања, у износу заснованом искључиво на финансијским показатељима пословања “Топлане“, који ће бити приложени, објаснио је Панић. Он је подсетио да је то јавно предузеће од локалне самоуправе последњи пут, лане у децембру, тражило повећање цена услуга, које је у просеку износило 20,31 одсто и да им је одобрено поскупљење даљинског грејања од шест процената и примењује се од 1. марта ове године.

На основу одлуке Скупштине града, корисници даљинског грејања у Лозници и у Бањи Ковиљачи плаћају “Топлани“ за грејање станова, на годишњем нивоу, 61,73 динара по јединици површине, укључујући и порез на додату вредност, а стамбеног простора 128,86 динара. Лозничка “Топлана обезбеђује даљинско грејање 210.000 метара квадратних стамбеног и пословног простора, од којих 52,5 одсто топлотном енергијом снабдева фирма “Декотра“, чији корисици плаћају услуге у двоструком износу у шестомесечном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *