Борски станови топли већ неколико дана

(13.10.2010) Даљинско грејање у Бору функционише већ неколико дана, а порука која је корисницима даљинског грејања стигла из ЈКП Топлана јесте да на залихама има довољно угља за почетак грејне сезоне, а са добављачима је договорена редовна испорука.

Надлежни из Топлане наводе и да ће грејање ове сезоне помоћи и Енергана РТБ Бор, која је након осам година паузе, поново прикључена на систем централног грејања.

За разлику од Бора, у суседном Мајданпеку иако последњих дана температура не прелази 10 степени, радијатори су хладни пошто градска топлана која ради у саставу ЈКП „Комуналац“ није имала мазута за топле пробе. Како су објавили локални медији, званичници уверавају да ће грејна сезона почети на време. Због ниских температуре, часови у две градске основне школе су били скраћени на 30 минута, а у Установи за децу и у болници простор се загревао грејалицама и клима уређајима. Слична ситуација је и у канцеларијама и становима Мајданпечана прикљученим на даљинско грејање. Корисници комуналних услуга иначе мајданпечком Комуналцу дугују преко 60 милиона динара, при чему највећи део овог дуга отпада на потраживања од грађана на име пружених услуга грејања. С обзиром на то да се званични почетак грејне сезоне примиче, разумљив је апел из „Комуналца“ да дужници измире бар део обавеза како би на време био набављен мазут, а самим тим и стартовала грејна сезона.

И у Кладову ће радијатори у 1.600 станова прикључених на даљински систем грејања, упркос дневним температурама, претходних неколико дана бити хладни. Према најавама ЈП „Јединство“ грејање треба да стартује сутра, а функционалне пробе система уследиће два дана раније, па надлежни скрећу пажњу корисницима да провере исправност унутрашњих инсталација.

 

аутор:Ј.Б.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *