Лечић: Топлане спремне за грејну сезону

Директор Топлана Србије Милован Лечић, састао се крајем прошле недеље у Бору са пословодством ЈКП „Топлана“, и том приликом вођени у циљу решавања уобичајених проблема који се јављ уочи сваке грејне сезоне.

 


Било је речи о систему даљинског управљања и губитка воде у мрежи, након чега је закључено да санација тог система мора бити један од приоритета новог менаџмента Топлане.

 Констатовано је да је за боље разумевање проблема при представљању стања предузећа приликом аплицирања за одређена средства, борској Топлани неопходна документација.

„Део те документације, као што су одређени упитници, подзаконска акта и анкетну лист, ЈКП Топлана ће добити од пословног удружења Топлане Србије“, најавио је Лечић.

Он је изјавио и да су у већини срских топлана почеле пробе рада уочи грејне сезоне која ће званично почети 15. октобра. „Генерално смо спремни, али увек могу да искрсну проблеми. Ми ћемо се трудити да их решимо.

Има проблема са обавезама у вези са испорученим енергентима, и топлане би требало да постигну договор са добављачима. То је случај у неколико градова, међу којима су Бор и Прибој.

„Тек за неколико дана, када почне грејна сезона, знаћемо да ли су преговори са добављачима уродили плодом“, рекао је Лечић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *