Потписан уговор са фирмама Конвар ДОО и Термомонт ДОО

Град Бор – званична страница града Бора – Вршилац дужности директора ЈKП “Топлана”, Игор Јанковић, потписао је у Министарству рударства и енергетике уговор вредан 4,5 милиона евра за радове на замени 9 километара вреловодних цеви.

Уговор је потписан са фирмом Kонвар ДОО, а кредит је обезбедила “KFW – немачка развојна банка”, а радови су планирани за 2024. и 2025. годину.

Ово је само један од корака које предузима ЈKП „Топлана“ у циљу унапређења и модернизације система даљинског грејања у Бору. Замена старих и дотрајалих цеви новим, ефикаснијим системом допринеће не само ефикаснијем грејању, већ и смањењу губитака енергије.

Поред тога, ЈKП „Топлана“ потписала је још један уговор вредан 1,23 милиона евра са фирмом Термомонт ДОО. Овај уговор такође обухвата радове планиране за 2024. годину, а односи се на замену опреме у чак 53 подстанице у граду.

Ови пројекти спроводе се у склопу програма Министарства рударства и енергетике, са циљем унапређења енергетске ефикасности и модернизације система даљинског грејања. Осим што доприносе унапређењу квалитета живота грађана, ови пројекти имају и значајан економски и еколошки ефекат.

(Преузето: https://www.facebook.com/Lokalna.samouprava.Bor )