10.02.2015. Реконструкција подстаница после грејне сезоне

БОР – Представници борске Топлане и конзорцијума Feniks Ниш и Herc из Аустрије потписали су уговор о потпуној реконструкцији 86 подстаница. Овај пројекат, који се реализује из донације немачке развојне KFW банке, је изузетно значајан за борску Топлану, јер ће грејање бити значајно квалитетније и уједначеније у целом граду. Сада се станови у појединим деловима града прегревају, а у другим квалитет грејања је значајно лошији.

 

Реч је о потпуној реконструкцији подстаница, уграђујемо нове измењиваче, пумпе, цеви и комби вентиле који су битни за регулацију и уједначено грејање. Највероватније нећемо успети да завршимо цео овај посао по завршетку грејне сезоне. Део подстаница реконстуисаћемо у наредној години – рекао је руководилац Топлификације Десимир Миљковић.

 

Реализација Пројекта Рехабилитација система даљинског грејања у Србији започета је 2011. године и до сада су у борској Топлани завршили већи део послова који се финансирају из донације немачке банке чија је укупна вредност милион и 700. 000 еура.

 

Уградили смо калориметре у подстаницама, заменили два километра вреловодних цеви, завршили репарацију котла и уградили постројење за хемијску припрему воде – додао је Миљковић.

 

 

У склопу модернизације у тридесет подстаница преостало је још да се уграде системи за управљање и даљинско праћење параметара.

 

 

Аутор: Љиљана Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *