Loading...
Угаљ почео да пристиже, цена грејања иста
Loading...

БОР –  Љиљана Ђорђевић – За предстојећу грејну сезону „Топлана“ у Бору потписала је, први пут у јулу, уговор о испоруци 30 хиљада тона угља са рудником „Бановић“, а прва количина од две хиљаде тона већ је допремљена. Угаљ ће пристизати сукцесивно и очекује се да ће до краја године бити испоручена уговорена количина.

Све је поскупело и „Топлана“ не би могла без помоћи Града да обезбеди угаљ. Топлана је прва међу већим у Србији потписала уговор и почела да лагерује количину за наредну сезону„, рекао је Драган Величковић, директор „Топлане“.

Просечна потрошња угља за грејну сезону у Бору је око 50 хиљада тона, међутим, не очекују се проблеми при набавци и преостале количине.

Уговор ћемо продужавати, али  битно је  да смо нашли начин да пристиже. Имамо и залихе угља из предстојеће сезоне, тако да очекујемо да ћемо имати довољну количину за ову зиму„, додао је Величковић.

Цена грејања у Бору је 96 динара по квадратном метру и неће се мењати упркос поскупљењима свих енергената.

Осим што је уговорена већа количина угља за предстојећу зиму, у борској Топлани одмах по завршетку грејне сезоне почели су ремонт постројења. Радови се одвијају планираном динамиком, тако да у „Топлани“ у Бору не очекују веће проблеме, иако ће предстојећа сезона бити једна од најтежих.

Радио телевизија Бор (РТВ Бор)

product-key-for-Windows-8-Professional Windows-8.1-Enterprise-key-original buy-genuine-Windows-8.1-Standard-key Office-Professional-Plus-2013-license-key Windows-8-Professional-serial-key Office-Professional-Plus-2013-64-bit-cd-key key-Windows-Server-2008 windows-7-ultimate-key-serial Office-2010-key-oem Office-Professional-Plus-2013-key-cheap activation-of-windows-server-2012 windows-server-2012-r2-installation changing-the-product-key-in-server-2012 change-product-key-in-windows windows-server-2012