У Бору почела грејна сезона

Према речима надлежних у борској Топлани, котлови су током ноћи упаљени и почела је испорука топлоте ка корисницима. У преподневним сатима евидентирано је неколико пробоја на мрежи, тако да првог дана грејне сезоне радијатори нису били топли у појединим деловима града.  

 БОР – Горан Грамић РТВ Бор – Грејна сезона у Бору је почела данас, према званичном календару, кажу надлежни у ЈКП „Топлана“ Бор. На неколико места у граду дошло је пробоја на секундарној топловодној мрежи, екипе су на терену и ови кварови ће, обећавају одговорни, бити санирани у најкраћем могућем року.

Оно што је битно је да погон ради како треба. Котлови производе топлотну енергију, а на запосленима у Топлани је да у наредним данима омогуће да сваки објекат добије задовољавајућу количину топлотне енергије„, истиче в.д.директора ЈКП „Топлана“ Бор Игор Јанковић.

Са доласком хладнијих дана планира се и ноћни режим грејања, који је током година постао пракса. Због замене великог броја подстаница и дела вреловода, систем је до недавно био без воде и инсталације још увек нису у потпуности прилагођене радном режиму, тако да у појединим деловима града има такозваних ваздушних чепова који онемогућавају нормални проток, кажу у борској Топлани и позивају грађане који примете овај проблем да им се обрате. Према њиховим речима, уговорена је и редовна испорука гаса, тако да су испуњени основни услови за почетак грејне сезоне у Бору.

Прилог: РТВ Бор