Замена вреловодне мреже и подстаница у Бору у завршној фази. Грејна сезона почиње на време, најављују надлежни у градској Топлани

До званичног почетка грејне сезоне остало је мање од месец дана. У Бору се, према речима надлежних у Топлани, завршава замена дела дотрајале вреловодне мреже, као и подстаница у граду. Хладне пробе система грејања су већ почеле у делу града који није обухваћен овим радовима, док ће у осталим насељима, а након тога и топле пробе, почети почетком октобра. За грађане је најважније да грејна сезона у Бору почиње на време, тврде одговорни у ЈКП „Топлана“.

БОР – Горан Грамић – Реализација овогодишњег пројекта замене вреловодне мреже у Бору, уз кредитирање КФВ банке се приводи крају. Биће зановљена укупно три и по километра примарних вреловодних инсталација, великог пречника, а већина посла је већ завршена. Остало је да се замене деонице вреловода код дирекције компаније Србија Зиђин Копер и код Топионичке капије и да се ове трасе споје са остатком система. Рок за завршетак радова је почетак октобра да би се цео систем на време припремио за почетак грејне сезоне, уз хладне и топле пробе.

У једном делу града почело је пуњење вреловодног система, магистрале Ц, А и Б. Са завршетком актуелних радова, око 1.октобра и К магистрала ће почети да се пуни водом. Цео систем би требало да буде под притиском до 10. октобра, да би смо до званичног почетка грејне сезоне реализовали и топле пробе, односно активирали котлове„, наглашава в.д. директора ЈКП „Топлана“ Бор Игор Јанковић.

Средствима КФВ банке у Бору реализује се и пројекат замене топлотних подстаница у граду да би се успоставила адекватнија регулација грејања. Остало је да се замени још осам подстаница од укупно 53.

План је да се у наредној години, у сарадњи са КФВ-е банком, замени још пет километара примарне вреловодне мреже у граду. Након тога, из градског буџета биће издвојена додатна средства да се настави замена дотрајале мреже вреловода, а потом и топловода. Укупна дужина система инсталација за грејање Бора је близу 200 км

РТВ Бор