Припреме за грејну сезону у Бору приводе се крају

Фото: РТВ Бор 

БОР – Горан Грамић – месец дана остало је до почетка грејне сезоне. У кругу борске Топлане је радилиште. Прилагођавање система грејања са угља на гас улази у завршну фазу. Надлежни обећавају да ће грејна сезона почети на време.

БОР – У ЈКП „Топлана“ Бор у току је повезивање нових котлова на гас са постојећим системом. Припрема се и терен за изградњу два нова димњака, као и плато за постављање мерно-регулационе гасне станице. Према речима надлежних, сви послови ће бити завршени пред почетак грејне сезоне, 15. октобар. До тада ће стићи и прва количина гаса, а биће спреман и котао 3 који ће по потреби радити на гас или мазут.

Радове је обишао градоначелник Бора Александар Миликић са сараднициима, који приликом посете напоменуо да предложеног повећања комуналних услуга у граду, на захтев Топлане, Водовода и „3.октобра“ неће бити јер та предузећа, како је нагласио морају, пре свега да смање оперативне трошкове и побољшају квалитет свог рада. Процењује се да ће за грејање Бора на гас, по сезони бити утрошено око 10 милиона кубних метара гаса.  (преузето: https://rtvbor.rs/pripreme-za-grejnu-sezonu-u-boru-privode-se-kraju/ )

Преузето: РТВ Бор