Нормализована испорука гаса борској Топлани

  РТВ Бор –Горан Грамић – Након проблема у испоруци гаса, због чега је грејање у граду било смањено током јучерашњег дана, котлови и систем борске Топлане сада раде капацитетом који је усклађен са спољном температуром, кажу надлежни и најављују целодневни режим грејања који је обележио досадашњу сезону.

Испорука гаса ка борској Топлани је нормализована, тако да је и грејање у граду стабилизовано. Даноноћни режим грејања биће настављен и у наредном периоду, а количина испоручене топлоте биће, као и до сада усклађена са спољном температуром, најављује вршилац дужности директора ЈКП „Топлана“ Игор Јанковић. Дневна потрошња компримованог гаса за грејање града је од 70 до 120 хиљада метара кубних, а због топлог времена у децембру, борска Топлана је забележила уштеду енергента од 10 процената с обзиром на то да је котловски систем аутоматизован и усклађен са спољним параметрима грејања, наглашавају надлежни у овом предузећу.

Када је реч о изградњи нове Топлане у току је процедура доделе локације, након чега следи и издавање грађевинске дозволе. Почетком маја би требало да почне пресељење котлова и остале опреме са старе на нову локацију код „Центроистока“. Уз два недавно купљена котла у новом постројењу за грејање града биће инсталиран и нови котао већег капацитета, тако да ће укупна инсталисана снага у новој Топлани бити 74 мегавата„, истакао је Игор Јанковић, вршилац дужности директора ЈКП „Топлана“ Бор.

Према речима одговорних у овом предузећу, на вреловодној мрежи у граду, за сада нису забележени већи кварови.

(преузето: https://rtvbor.rs/normalizovana-isporuka-gasa-borskoj-toplani/ )