Усвојен захтев за повећање цене грејања

o_nama_toplana_nsНовосадској топлани одобрено повећање цене за грејање за стамбене потрошаче за 30%.

Градско веће Града Новог Сада је усвојило Захтев за корекцију цене за грејање од 30% за стамбене потрошаче, који му је упутила Новосадска топлана на основу Одлуке УО ЈКП „Новосадска топлана“, донете 1. новембра 2010. године.

С тренутном ценом грејања од 61,55 дин/м2 без ПДВ-а, а која се није мењала од јануара 2009. године и поскупљењем  гаса за више од 50% у протеклих годину дана, Новосадска топлана није у могућности да редовно измирује месечне обавезе према ЈП “Србијагас“.

Истичемо да је одобрена корекција цене оперативни минимум, посебно имајући у виду да се  све топлане у Србији налазе у незавидној ситуацији и у којима ће цена грејања бити повећана од 25% до 40%. Прва топлана у низу са одобреним повећањем цене грејања је београдска, чији ће потрошачи убудуће такође имати за 30% више рачуне.

Основни енергент који Новосадска топлана користи за загревање домаћинстава је гас који чини 75% укупних трошкова Предузећа, стога је ово повећање цене грејања било потребно како би Новосадска топлана могла својим потрошачима испоручити неопходну топлотну енергију током грејне сезоне.

С поштовањем,

Сектор за односе с јавношћу

Новосадска Топлана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *